Když je vedro – Ice cream festival #inspi
Jako každé léto, jsou dny, kdy je vedro, to vedro, kdy se oblečení lepí na kůži už v momentě, kdy si ho oblíknete, vzduch se skoro nehne a jediné na co myslíte……….nemyslíte.
Kdo by chtěl ve vedru někam cestovat, že jo, ale…..ALE cílem je zmrzlina, spousta zmrzliny!
hmmmmm….
Tak jedem :))
Vyrazili jsme směr Holešovická tržnice, vedro, nikde ani mráček. Stánky lemují hlavní třídu Holešovické tržnice. Bohužel, jediné, co bych ji vytkla, je nedostatek stínu :)) není možné se nikam schovat před plameny slunečních paprsků. Jediné stínící útočiště poskytuje expozice ve formě stromu uprostřed třídy – malý exponát, ale alespoň nějaký, takže honem.
Rozpočet
- vstup 150 Kč
- zmrzliny od 19 Kč – 89 Kč (respektive to bylo nejdražší co jsme měli)
- Tip: jít ve více lidech (minimálně 2), podělíte se na jednom kopečku, vyjde vás to levněji, ochutnáte toho víc, protože se hned nepřemlsáte
Zajímavosti
- icerolls (hit letošního léta?) a způsob jejich přípravy. Tunning přípravy icerolls pak předvedl jeden stánek, kde příchuť (banány, oreo) přímo zpracovávali špachtlemi do smetanové zmrzliny rychlým rozsekáním, pomocí špachtlí, celý den… (jak to mohli vydržet…)
- zmrzlina zmražená dusíkem N2Ice Cream Lab – dali jsme si aperol, jemně zmražené kopečky alkoholu – rozplývající se na jazyku, co dodat.
- výherce letošího festivalu se stala zmrzlina Creme de la Creme, na kterou se stále fronta přes celý boullevard. Lahodná s výraznou chutí. Na tu zajdeme určitě ještě někdy během léta.
Chceš vědět víc: pragueicecreamfestival.cz